Az építőipar is folyamatos változásokon megy keresztül, mint minden más terület. Hisszük, hogy a következő nagy változás a burkolásban fog bekövetkezni, a régi szokások nagy részét, újakra cseréljük, amelyek más elképzeléseken alapulnak.

Aki a „csempe helyett” szavakat már beírta valaha a keresőbe, megtette az első lépést afelé, hogy elgondolkodjon, milyen modern megoldások vannak jelenleg a piacon.
Az interneten fürdőszoba és konyha burkolat alternatívára sok cikket és elképzelést találhatunk különböző lakberendezési weblapon.

Mit javaslunk csempe helyett falra?

Vinyl padlóburkolat
A teljes vízállóság miatt bátran javasolható vizes helyiség falára és padlójára egyaránt.

Szinte bármit
Nem szabad megvonnunk magunktól a kísérletezés örömét vagy esélyét. Lehet festett fal, kültéri színező vakolattal ellátott fal vagy amiről azt gondoljuk, hogy az megfelelő lehet nekünk.

Resopal burkolólapokat
Burkolási szempontból alapvetően emellett tettük le a voksunkat, a gyors építés, a vízállóság és a minimális fugával történő burkolás vagy teljes fuga nélküli burkolás.
Részletesebben az Új burkolat menüpont alatt olvashat.

Járólap helyett padlóra beltérben
Padlófűtéses felületeknél a hagyományos minimum 7-8 mm-es laminált padló ellenében vinylből készült burkolatokat ajánlunk.
Ennek több fajtája ismert:
– 2-3 mm-es vastagságú, ragasztással rögzített padlóburkolat
– 4-5 mm-es klikkes, mechanikus rögzítésű padlóburkolat

Járólap helyett padlóra kültéren
Nagyon népszerűek manapság a fa vagy WPC-ből készült, szerelt burkolatok. Ha ezek a burkolatok tönkremennek, viszonylag könnyen lehet cserélni, ami a hideg burkolatokról nem mondható el.

Sajnos, számos esetben már 3 év után fel kell vésni a hideg burkolatot 3 év után, mert fedetlen teraszokat, erkélyeket nem szakszerűen szigetelnek és burkolnak le.

Földszinten lévő teraszok esetén a legjobb megoldásként a 6 cm-es vastagságú térkövet javasoljuk. Ha beton szerkezetre kerül, érdemes a burkolás előtt a betont megvédeni, vízszigetelni.

Mit javaslunk járólap helyett padlóra?
Betoncsiszolás
Sok cég foglalkozik a végleges betonfelület csiszolásával. Ez a technológia az egyik legjobb módja annak, hogy egybefüggő felületet kapjunk.

Műgyanta
A betonhoz hasonlóan szintén egybefüggő felületet eredményez. Kezdetben vizes helyiségek, például garázsok padlóját fedték be műgyantával, manapság viszont előszeretettel alkalmazzák nappalik végleges aljzataként.